Ben Alımı

Benler tıbbi adıyla nevuslar melanin denilen pigmentin bazı hücrelerde aşırı toplanması ile oluşan tümörlerdir. Vücudun her yerinde görülebilir. Şekilleri ve renkleri çok çeşitli olabilir. Sıklıkla kahverengi oval yada yuvarlak iyi huylu tümörlerdir. Deriye renk veren melanin melanosit denen hücreler oluşturur. Benlerde bu melanositlerden kaynaklanır. Benlerin oluşumunda kişinin genetik yapısının da önemi fazladır. Benlerin bir kısmı doğuştandır ve yaş ilerledikçe büyür, bir kısmı da sonradan gelişir. Genetik yatkınlık varsa ömür boyu yeni benlerin oluşma olasılığı vardır. Benler vücudun çeşitli yerlerinde ve çeşitli şekil ve renkte bulunabilirler. Deri renginden pembe, kahverengi, bazen de koyu siyah renkte olabilirler. Bazıları deri düzeyinde, bazıları deriden kabarık, bazılarının üzerinde kıllar olabilir. Benler zaman içinde büyürler. Ergenlik dönemi, gebelik, fazla miktarda güneşte kalma sonucu büyümeler artar, hatta yeni benler oluşabilir. Sonradan ortaya çıkan benlerde kıllanma daha fazla görülmektedir.

Ben Alımı yaptırmaya ihtiyacın mı var?

Bize ücretsiz yazın

Ben Alımı hakkında sıkça sorulan sorular

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ben aldırmanın bilinen herhangi bir riski yoktur.

Çok nadir görülse de ben alınan noktadan yeniden ben çıktığı bazı vakalar gözlenmiştir.

Alınan benin tipine bağlıdır. Nadiren de olsa alınan yerde bir çöküklük kalabilir, bu çöküklük dolgu enjeksiyonları ile kolayca giderilir.

Diğer hizmetlerimiz