Obezite Cerrahi

Obezite cerrahisi, kilo vermeye yardımcı olmak için yapılan ameliyatlardır. Obezite cerrahisinde bir çok ameliyat çeşidi vardır ancak ameliyat hiçbir zaman ilk tercih değildir. Diyet, egzersiz ve ilaç tedavisi sonrasında obezite hastalarında başarılı sonuç elde edilemediği durumlarda obezite cerrahisi uygulanabilir. Peki, obezite cerrahisi kimler için uygundur? Cerrahi işlem öncesinde diğer tüm tedavi yöntemlerini uygulamış ancak başarılı olamamış kişiler için obezite cerrahi yöntemi uygundur. Hastanın cerrahi işlem görmeden önce tüm ilgili birimlerle değerlendirilmelidir ve anestezi açısından ameliyata elverişli olmalıdır. Hasta seçimi vücut kitle  indeksine göre yapılır. Vücut kitle indeksi 40 üzerinde ise hasta opere olabilir. 35 ile 40 arasında ise ek bir hastalığı varsa eğer vücut kitle indeksi 30-35 arasında ise medikal tedavilerle kan şekeri kontrol altına alınamayan tip 2 diyabet hastalarına ameliyat önerilebilinir.

Obezite Cerrahi yaptırmaya ihtiyacın mı var?

Bize ücretsiz yazın

Obezite Cerrahi hakkında sıkça sorulan sorular

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Yapılacak olan ameliyat çeşidine gerekli tahlillerin ardından doktorunuz karar verecektir. Obezite cerrahisi konusunda deneyimli Genel Cerrahi Uzmanı ve hastanın ihtiyacına göre konsülte edilen ilgili uzmanlarca birlikte karar verilir. Bu kararda hastanın geçmişi, alışkanlıkları ve varsa diğer hastalıkları da göz önünde bulundurulur.

Obezite cerrahisi sonrası beslenme en dikkat edilmesi gereken konudur. Genel kilo verilmesi 1 yıla kadar devam ederken ameliyat sonrası yeni bir beslenme alışkanlığı ve yaşam tarzı oluşturulmalıdır. Düzenli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra kalıcı kilo kaybı için diyetisyen ve doktorla irtibat kesilmemelidir.

Diğer hizmetlerimiz